Presstek JT Direct Inkjet CTPJTlogoPlate

 

Het Presstek JT Direct Inkjet CTP systeem is een Computer to Plate systeem gebaseerd op de bewezen kwaliteit van de Epson UltraChrome® HDR-Ink-technologie en de Epson hoge resolutie inkjet printhead.

Als media voor de Epson gebruiken we een chemievrije Presstek aluminium plaat. Met behulp van de standaard Epson UltraChrome® HDR-Inkten brengen we het drukbeeld op de plaat aan. Voor de aansturing van de Epson maken we gebruik van een JT CTP RIP oplossing. De JT CTP RIP oplossing heeft een speciaal voor het  JT Direct Inkjet systeem ontwikkelde driver om de Epson printers in te zetten voor het maken van chemievrij aluminium drukplaten.

 

Met resoluties tot zelfs 175 lpi (raster 70), optioneel FM (stochastisch) raster en een oplage capaciteit tot zelfs 20.000 afdrukken. Na het “belichten” van de plaat kan deze direct, zonder tussenkomst van enig proces, op de pers opgespannen worden om te beginnen met drukken, tot oplages van 2500 exemplaren. Indien gewenst kan de oplagecapaciteit van de drukplaat verhoogd worden tot zelfs 20.000. Hiervoor dient er nog een “curing” plaats te vinden, de plaat moet dan gedurende ca. 6 minuten nog verhit worden in een curing unit.

 

Geen chemicaliën of andere omslachtige ontwikkeling van de plaat, makkelijker kan het niet worden!

 

De basis van het CTP systeem is een Epson plotter. Deze plotter wordt zonder aanpassingen ingezet met behoud van de fabrieksgarantie van 1 jaar die optioneel uit te breiden is naar zelfs 3 jaar!

EpsonComp2

Het Presstek JT Direct Inkjet CTP systeem is ontwikkeld voor het aansturen van de Epson als CTP “belichter” maar is hiernaast ook standaard ingericht om de Epson als plotter te blijven gebruiken. U print net zo makkelijk een drukproef op de Epson “plaatbelichter” als het produceren van posters e.d.!

 

Kortom, met het Presstek JT Direct Inkjet CTP systeem haalt u een 3-in-1 oplossing in huis; aluminium drukplaten, proofing en productie printen met 1 investering.