azon_logo

Azon UV-LED printers

 

Azonprinter heeft met zijn technologie van UV-LED inkt substraat printers een kosten-effectief digitaal printsysteem ontwikkeld. Deze UV-LED substraat printers zijn uitgerust met een intelligente printkop bescherming middels een laser sensor systeem. De Azon UV-LED printers worden standaard geleverd als cmykwwww kleuren configuratie, optioneel kan deze ook als "gloss" & cmykww of "primer" & cmykww uitgerust worden.

De Azon UV-LED Substraat printers zijn beschikbaar in 4 verschillende formaten:

  • Azon RAZOR, A3+ maximaal substraat formaat 30 cm x 80 cm x 20 cm (breedte x lengte x hoogte)
    • Azon ROTAX, optioneel "plug & play" systeem voor het printen op cilindrische en konische objecten met een diameter van 41 mm tot zelfs 127 mm! De Rotax is een optie voor de Azon RAZOR.
  • Azon UV MASON, maximaal substraat formaat 60 cm x 80 cm x 20 cm (breedte x lengte x hoogte)
  • Q PRO UV A1 maximaal substraat formaat 60 cm x 120 cm of 180 cm x 20 cm (breedte x lengte x hoogte)
  • Q PRO L UV B0 maximaal substraat formaat 118 cm x 245 cm x 20 cm (breedte x lengte x hoogte)

   MasonUV-Q-ProRazor

De Azon UV-LED wit inkt zorgt voor een zeer hoge wit densiteit. Door deze hoge wit densiteit kan men ook op transparante, donkere of gekleurde ondergrond verbazingwekkende, heldere kleuren produceren! De, optionele, glans inkt geeft een exceptionele glans, multi-coat of spot effect op het oppervlak van de afgedrukte objecten. De Azon UV-LED printers kunnen op voorwerpen tot zelfs 20 cm* hoogte(!) met een resolutie tot zelfs 5760 dpi* printen.

De Azon UV-LED printers reproduceren de kleinste beelddetails, haarscherpe tekst en levendige, full-colour beelden met uitstekende duurzaamheid op een verscheidenheid van substraten en 3D-objecten, van hout en roestvrij staal tot keramische tegels, plastic, glas etc. ……

Azon substraat & textiel printers

Na de succesvolle markt introductie van de Azon TexPro in 2006, heeft Azonprinter zich verder gespecialiseerd in de Direct to Garment (textiel) en Direct to Substrate (substraat) printers. Na de introductie van de Azon TexPro kwam al snel de Azon DTS en aansluitend de Azon DTS White. Beide DTS printers zijn vervolgens in juni 2012 ook geïntroduceerd als “+” uitvoering, dit wil zeggen een maximale substraat hoogte van 30 cm(!) als aanvullend model op de standaard 10 cm hoogte.

In 2012 introduceert Azon de zeer succesvolle Series 2 versies van deze DTS en DTG systemen, de nieuwe generatie van de Azon DTS en DTG familie. Behalve een nieuwe moderne kleurstelling zijn de Series 2 versies uitgerust met een gebruikersvriendelijke bediening voor de tafelhoogte en transport op de voorkant van de machine. Ook de introductie van een laser sensor systeem voor de controle van de tafelhoogte maakt het instellen hiervan sneller en nauwkeuriger! Door deze nauwkeuriger instelling van de tafelhoogte neemt de kans op beschadiging van de printkop af en dit verhoogt de bedrijfszekerheid aanzienlijk.

thumb_series2_dtsthumb_series2_dts-white

De Azon TexPro DTG (textiel) printoplossing komt in de Series 2 uitvoering met een geavanceerd systeem om ook op hout en leer met dezelfde printer te kunnen printen, middels het automatisch starten van de IR-lampen bij het printen op hout of leer.

Azon TexPro Series 2thumb_twin-tex_series2