Azon UV MATRIX | UV MATRIX PRO | UV MATRIX PRO L

Uitzonderlijke productiviteit en creativiteit tot maximaal 200 mm hoogMatrix in action
De Azon UV MATRIX serie is de enige UV grootformaat inkjet flatbedprinter op de markt met de mogelijkheid om te printen op substraten tot zelfs 200mm hoog! Met de optionele flatbed maten van 700 mm x 1900 mm, 700 mm x 2500 mm of zelfs 1200 mm x 3300 mm is er altijd het juiste formaat voor uw applicaties. De maximale tafel belasting van 100 kg biedt u zowel voor indoor, outdoor en industriële toepassingen de juiste oplossing. Direct printen op alle denkbare materialen zoals PET, ABS, polycarbonaat, TPU, hout, steen, glas, doek, keramiek, aluminium en leer…..
De Azon UV MATRIX vormt een ideale oplossing voor het genereren van meer winst en lagere gebruikskosten. De Azon UV MATRIX voldoet aan de eisen voor een industriële printer om o.a. zware en stijve materialen te bedrukken maar ook uitermate geschikt voor hoogwaardige printvolumes (USB drives, smartphone cases, aanstekers, pennen etc.). De Azon UV MATRIX is de perfecte match voor een breed scala aan zakelijke printtoepassingen. Met zijn zeer energie-efficiënt LED-lamp UV systeem fixeert de Azon UV Turbo Jet Inkt direct en efficiënt op elke vorm van substraten. Het industrieel frame, de smart vacuüm tafel, Full-featured Azon RIP-software en UV Turbo Jet inkttechnologie zorgen voor een perfect resultaat bij iedere afdruk.

Betrouwbaar en compatibel systeem
De Azon UV MATRIX-serie is gebaseerd op een monoblock frame, de elektronische componenten zijn ingebouwd in dit sterke frame. Dit unieke monoblock ontwerp zorgt voor eenvoudige installatie. De hoofd beweging van de printer loopt over een High Precision leadscrew systeem, dit draagt zorg voor een hoge betrouwbaarheid en herhaalbaarheid die de prestaties en nauwkeurigheid vergroten. Dankzij het gebruik van kogellagers tussen de rail en het blok, is het mogelijk om voor de lineaire geleiding een uiterst nauwkeurige lineaire beweging te bereiken. Het aluminium frame vermindert trillingen en draagt bij aan de stabiliteit. Het vacuüm bed, opgedeeld in zones, houdt de verschillende media stabiel op zijn plek om optimale afdrukken te garanderen. Ook zal de verminderde operator interventies bijdragen aan een verbeterde productiviteit.

Onbeperkte mogelijkheden voor een breed scala van toepassingen
Met een resolutie van 2880 dpi is een afdruk van de Azon UV MATRIX van fotografische beeldkwaliteit, en dit op een zeer uitgebreide veelzijdigheid van substraten. Hiermee breidt u de mogelijkheid uit om meer persoonlijke en creatieve toepassingen te produceren met een zeer hoge productiviteit en perfect afdruk resultaat. De Azon UV MATRIX drukt op vrijwel alle harde- en plaatmateriaal en het richt zich zowel op de functionele communicatie als creatieve applicaties. De Azon UV MATRIX is dan ook zeer geschikt voor gebruik in verschillende industrieën waar men een hoogwaardige print kwaliteit vereist zoals; leerindustrie, beurs graphics, interieur decoraties, sign industrie, meubelindustrie, etc. Het dubbele veiligheids systeem voor automatische media dikte detectie en de printkop bescherming zorgen voor een ultieme printkop beveiliging. Het vacuüm bed, opgedeeld in zones, houdt de verschillende media stabiel op zijn plek om optimale afdrukkwaliteit te garanderen. Verbeterde media presets zijn in de Azon RIP opgenomen voor extra toegankelijk printen. Met de Azon UV MATRIX opent u simpel deuren tot nieuwe afzet gebieden!

Efficiënt inkt systeem
Azon streeft er altijd naar om aan de veelzijdige wensen van zijn klanten te voldoen. Het 500 ml bulk-inktsysteem maar mee de Azon UV MATRIX wordt geleverd was zo’n wens. Met het oog op het behoud van nauwkeurige afdrukken en de waarborging van hoge kwaliteit, zelfs bij lange productie-runs, heeft Azonprinter zes speciaal hiervoor ontworpen bulk inkttanks met een uniek sensor systeem. Elke inkt tank bevat 500 ml inkt die zeer gemakkelijk te hanteren en te verwijderen zijn. Azon's unieke geautomatiseerde inkt recirculatiesysteem circuleert de witte inkt in de printer bij het opstarten en afsluiten van de machine om de inkt bezinking te voorkomen. De Inkt tanks kunnen worden bijgevuld vanuit inkt flessen. Hierdoor wordt het inkt afval geminimaliseerd en u kunt continu afdrukken zonder onderbrekingen. Hiernaast regelt het inkt systeem zelf de afvoer van witte inkt tot een minimum en elimineert extra handmatig onderhoud.

Nieuwe levendige en kleurrijke UV TurboJet inkten
Om te blijven voldoen aan de stijgende eisen van de markt, kan de UV MATRIX geleverd worden in twee verschillende inktconfiguraties: CMYK + 4x Wit of CMYK + 2x White + 2x Gloss. De nieuwe UV TurboJet inkten verbeteren de kwaliteit van de afdruk dramatisch. Levendige en kleurrijke afdrukken op steen, glas, hout, plastic, canvas etc. voor zowel binnen- als buitenshuis. De veelzijdigheid van de witte inkt als basis voor high-density CMYK lagen levert ongebruikelijke en creatieve texturen op alle materialen.

Geavanceerde Azon RIP-software voor unieke speciale effecten
Azonprinter introduceert de perfecte match, de Azon UV MATRIX gebundeld met een volledige full-featured Azon RIP. Een (Windows) software RIP inclusief verschillende functies, gereedschappen en add-ons zoals afdrukken tot 5 lagen in inline-modus afhankelijk van de resolutie, het veranderen van het aantal gebruikte nozzles, het creëren van reliëf of verhoogde druk tot 2mm zodat u met de Azon UV MATRIX zelfs ADA- compliant en Braille script kan produceren. De noodzaak voor het gebruik van Illustrator, CorelDraw, Photoshop en andere DTP pakketten verdwijnt. De Azon RIP stelt gebruikers in staat om de juiste instellingen direct te kiezen voor hun meest populaire toepassingen die de productiviteit van de printer en de algemene prestaties drastisch verhogen.

Rotax adapter voor cilindrische afdrukken
De mogelijkheden van digitaal printen worden bijna verdubbeld met de speciaal ontworpen roterende adapter. Met de Rotax kunt u afdrukken op een breed scala van cilindrische voorwerpen met een diameter van 41 mm tot 127 mm en een hoogte tot 279 mm. Printen op cilindrische- en kegel vormige voorwerpen zoals bier en wijn glazen, bekers, kaarsen, buisjes, blikjes, tanks, vazen, prijzen en nog veel meer. De Azon Rotax maakt cilindrisch printen efficiënt en nauwkeurig door het leveren van zowel wit en full colour prints.

A1+ en B0 modellen met maximaal 20 cm substraat hoogte!

  • Maximaal substraat oppervlak UV MATRIX is 70cm x 190cm x 20cm (breedte x lengte x hoogte)
  • Maximaal substraat oppervlak UV MATRIX Pro is 70cm x 250cm x 20cm (breedte x lengte x hoogte)
  • Maximaal substraat oppervlak UV MATRIX Pro L is 110cm x 330cm x 20cm (breedte x lengte x hoogte)
  • Maximale resolutie 1440dpi

 

 

Model Azon UV MATRIX | UV MATRIX PRO | UV MATRIX PRO L
Print techniek Inkjet Piezo (180 nozzles per kanaal)
Print gebied maximaal printgebied 59cm x 120cm x 20cm UV MATRIX (breedte x lengte x hoogte)
  maximaal printgebied 59cm x 180cm x 20cm UV MATRIX PRO (breedte x lengte x hoogte)
  maximaal printgebied 110cm x 250cm x 20cm UV MATRIX PRO L (breedte x lengte x hoogte)
Maximaal substraat gewicht 100kg
Inkt kleuren CMYK en wit. Optioneel met gloss of primer te configureren
  Azon Turbo Jet UV inkt, bulk ink systeem
  500 ml per fles
Inkt uitharding UV LED lamp, regelbaar
Print resolutie Maximaal 1440 x 1440 dpi, geoptimaliseerd
Energie verbruik 156W, standby 16,7W
Aansluitspanning AC 100 tot 240V ± 10%, 1,8A, 50/60Hz
Geluidsniveau 60dB(A) of minder tijdens gebruik
Connectiviteit USB 2.0, 100Base-T Ethernet
Omgevings variabele 200 tot 300C, 35 tot 80% RH
Afmetingen 1800mm x 1000mm x 1500mm UV MATRIX PRO (breedte x lengte x hoogte)
  3500mm x 1800mm x 1200mm UV MATRIX PRO L (breedte x lengte x hoogte)
Gewicht 350kg UV MATRIX PRO
  710kg UV MATRIX PRO L
Aansturing Azon JetRIP
  Windows7(32 & 64bit), Vista(32 & 64bit), Windows XP((32 & 64bit)

 Alle specificaties kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd